perjantai 27. toukokuuta 2016

Rätei & lumpui

Viimeinen näyttötyö Väinämöinen arvioitiin torstaina arvosanoin 3 x K3 aiheista taidekäsityö, tuotteen valmistaminen käsityönä ja tuotteen suunnittelu. Tulevaisuudessa opinnot saattavat jatkua Amk muotoilun parissa ja muotoilua pääsinkin harjoittamaan myös työpaikalla. Asiakkaalta tuli tilaus ortodoksi-hautarististä ja ilmoitin että voin koettaa tehdä joitakin luonnoksia.
Sehän onnistui ilmeisesti ihan hyvin koska asiakas sen sitten valitsi.

Hitsatessa ja muutenkin metallitöissä on hyvä pitää jonkinlaista hattua. Koko koulun ajan olen käyttänyt Wurthin mainos-suikkia jotka ovat malliltaan hyviä mutta laadultaan taas ei. Kertakäyttöisyys myös iso miinus. Ratkaisuna tähän Wurthin lakki purkuun, kaavaus vanhoihin farkkuihin ja koko paketti kasaan opelukoneella. Nyt meillä on kestävä ja konepestä työsuikka.

Myös aiemmin esitetylle shamaani-rummulle oli jo sen valmistuttuaan suunnitelmissa tehdä säilytys/kantolaukku.
Tämän kursin kasaan eilen illalla eurokankaasta ostetuista vahapuuvillakankaasta. Rakenne on melko yksinkertainen: pyöreään pohjaan on ommeltu sisään pahvi jäykisteeksi ja kalvon suojaksi sekä 30 cm korkea reunakaistale joka kiristetään nyöreillä kuin makuupussin suu.

Reunakaistale jäi pari senttiä liian lyhyeksi ja alkoi kurttaamaan pohjan kangasta koten tämä pitää vielä korjata. Kantohihnan malli on myös vähän avoinna.

1 kommentti:

  1. Olipas erilaisia käsitöitä.
    Osallistu kastehelmi arvontaan.
    Hyvää sunnuntai iltaa.

    VastaaPoista