tiistai 3. toukokuuta 2016

Väinämöisen lakki

On tullut aika aloittaa viimeinen näyttötyö, aiheena taidekäsityö. RM Wauhtipyörä antoi taas luvan penkoa metalliroskistaan joka on osoittautunut hyväksi apajaksi pyörän ketjujen suhteen. Loppupäivä eilisestä ja tämä aamu meni sitten ketjuja pestessä jottei tarvitsisi sitten hitsatessa haistella palanutta rasvaa.

Pitkään on ollut jo tiedossa tarvittava materiaali ja tekotapa mutta aihe oli kysymysmerkki. En haluasi tehdä samanlaista kuin viimeksi vaikka itse pidinkin työstä (kuva blogin ensimmäisessä postauksessa).
Mietin eläinhahmoja, lähinnä pöllöä, mutta en saanut sitä näyttämään järkevältä ketjuista toteutettuna. Sitten se tuli: parta, parrakas ukkeli. Ja kuka olisikaan parempi parrakas kohde kuin vaka vanha Väinämöinen. Lisäksi ketjun taipuisa olemus pääsisi hyvin oikeuksiinsa muhkeassa parrassa.
Joten piirustelu alkakoon.
Aamun ensimmäiset kynän pyörittelyt
Valmis pohjapiirros 1:1. Silmien ilmettä pitää vielä hieman oikaista koska Väinämöinen on vakava, ei vihainen
Ketjujen hitsaus aloitettiin lakista. Muutamia työteknisiä vaihtoehtoja mietittyäni päädyin vaihtoehtoon jossa ketjut voivat kulkea monessa eri asennossa ja moneen eri suuntaan. Alunperin suunnitelmissa oli toteuttaa samalla tavalla kuin aiempi ketjutyö jossa ketjut olisivat vain yhdessä asennossa, ts. hahmo rakennettaisiin "magneetti-kuvausmaisesti". Tämä olisi ollut ongelmallinen varsinkin kasvojen ilmeen kannalta.

Päivän päätteeksi lähes valmis lakki




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti