maanantai 18. tammikuuta 2016

Rautaa vasaraan

Suurimmat raudat, tässä tapauksessa alasimen, pyrin löytämään mahdollisimman halvalla. Varsinkin sen jälkeen kun kävin katsomassa 200-250mm akseleitten painoja ja hintoja. Loppu syksystä, eli samoihin aikoihin kuin olin alkanut kehittelemään ideaa konevasarasta, sattui Otavan Metallilta löytymään sopiva ehdokas:
276 kiloinen akselin pätkä mistä lie koneesta. Hintakin oli opiskelijalle varsin siedettävät 160 euroa, kylkiäisenä mukaan lähti suorakaide putki, kooltaan 200mm x 100mm x 1600mm ainevahvuuden ollessa 5mm. Tämä tolppa löytää paikkansa konevasaran päärunkona ja akseli pituutensa puolesta riittää sekä alasimeen että vasaraan. Näitten kahden kappalleen pohjalta virallinen suunnittelu oikeasti pääsi käyntiin.

Mutta on projekti ottanut askelta eteenpäin tänäänkin. Ovet Kar:ilta kävin iltapäivällä noutamassa metrin pätkän 180mm U-palkkia ylärunkoa varten, sekä vihdoin ja viimein lähetettyä osapiirustukset Pe-Laserille leikattavaksi. Lasku hieman hirvittää mutta onhan mittatarkoista osista rakentaminen huomattavasti miellekkäämpää ja nopeampaa. Kruunuksi tälle päivälle ja lohduksi lompakolle sain vielä käytetyn mutta huolletun paineilmasylinterin vasaraan. Huomenna taitaa olla ensimmäinen päivä kun konetta pääsee ihan fyysisesti rakentamaan.
 200x100x1600 runkoputki ja U180
 Sylinteri 63mm männällä ja 250mm iskulla, taustalla menossa viimeiset mallinnukset leikkaukseen lähetettäviksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti