tiistai 26. tammikuuta 2016

Uusi viikko

Maanantai oli hieman maanantai. Nyt kun näyttötyö on pois alta, pystyisi täysillä panostamaan vasaraan. Mutta ei oikein mitään saanut aikaiseksi, ramin pronssisten liukupintojen suunnittelua ja koe valoksia jotka nekin sujuivat vaihtelevalla menestyksellä.Vastapainoksi laiskalle päivälle Pe-Laserilta soitettiin että leikkeet olisivat valmiina, kuten edelliselläkin kerralla todella ripeää toimintaa.
Tämä aamu alkoi siis Kuortin reissulla kello 6.30 suhteellisen huonoissa ajo-olosuhteissa. Leikatut osat oivat luonnollisesti priimaa ja olivat vielä lisänneet ylimääräisen yläkotelon tulpankin mitä ei tilausvahvistuksessakaan näkynyt.
Itse rungon kasaus alkoi pohjalevyn ja alasimen hitsauksella. Hitsauskokemuksen rajoittuessa pieniin ja ohuisiin rakenteisiin on sauman laatu sen mukainen. Osansa tähän soppaan tuo vieras hitsauskone joten säätöjen kanssa oli myös hakemista. Muutamien neuvojen, vaihdetun kaasupullon ja parin tunnin hikuilun jälkeen sain kuin sainkin alasimen julistettua pohjalevyyn kiinni. Amatöörimäinen hitsaustekniikka ja kappaleitten kiinnitys aiheuttivat vetelyä pohjalevystä jota alettiin loppupäivästä oikomaan vastalämmöllä. Aika tosin loppui tältä päivältä kesken joten huomenna aamusta taas jatkuu. Hyvä siitä tulee!
Tekijänsä näköinen sauma. Oikeastaan sopii ihan hyvin tähän laitteeseen.

Ensimmäinen lämpö oikaisu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti