torstai 25. helmikuuta 2016

Leuat osa 3

Torstaina otettiin revanssi leukojen karkaisun suhteen, tällä kertaa lämmittäjänä oli hiili-ahjo. Samalla selvisi syy miksi leuat olivat jääneet liian pehmeiksi. Karkaisuöljyn astia ja näin ollen luonnollisesti öljytilavuus oli liian pieni kappaleen kokoon nähden; öljy kiehahti ja riittävän nopeaa lämpötilan laskua ei saavutettu. Vika ei siis ilmeisesti ollut aiemmin luullusta uunin pienestä lämmitys tehosta.

Mutta niin, nyt karkaisu sujui JV:n opastuksella hyvin ja viila testi näytti myös positiivista. Leuat päästettiin eilen 230 asteessa 3 x 1 h ja tänään 150 asteessa 8 h. Loppupäivästä sorvasin vielä pyöreitten leukojen iskupinnat mittaansa.


Tämäkin aamu alkoi taas leukojen parissa. Iskupinta halkaistiin sahalla pituus suunnassa ja sahatut pinnat koneistettiin.



Kuten edellisissä leuoissa, myös näihin tuli iskupinnan ja pohjalaipan väliin korotuslatta (40mm x 33mm). Iskupinta korotuslattaan kiinni, korotuslatta pohjalaippaan ja huomenna normalisointiin.




Tästä päivästä mieleen jäi yksi huono ja yksi hyvä työtekninen ratkaisu.
Ensiksi huono. Iskupinnan ja korotuslatan välinen hitsaussauma tuli koneistettua 1. ennen pohjalaipan hitsausta ja 2. ennen normalisointia. Kun pohjalaippa hitsattiin korotuslattaan, karkaistuneet hitsisauman rajat iskupinnassa repesivät.
Hyvä puolestaan se että iskupinnat korokkeineen sovitettiin pohjalaippoihin niiden ollessa ramissa ja alasimessa kiinni = täydellinen kohdistus. Tämä tarkoittaa myös sitä että edelliset leuat eivät ole linjassa. Koska heitto ei ole iso, voidaan tämä kuitenkin korjata jyrsimällä alaleuan kiinnitysreikiä säädön vaatimiin mittoihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti