keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Jyrsinnän kaavausta

Rungon aihio sai viimeiset palikkansa ja tänään käytin valmiin laudan jälleen A Rantasen verstaalla. Seppä oikaisi pinnat tasohiomakoneessa hetkessä ja helpotti omaa työtäni melkoisesti; vaikka rungon kansipuoli veistettäkin melko voimakkaasti kuperaksi, on mikkien, tallan, kaulan yms. reijät huomattavasti helpompi merkitä ja jyrsiä.

61 mm paksuuteen hiottu runkolankku
Korpi instrumensilta on mahdollista tilata täydelliset Les Paulin piirustukset hintaan 29 € mutta ajattelin kuitenkin selvitä ilman niitä. Ja koska kitara-setin mukana tuli luonnollisesti valmis runko, pystyy niistä kaavaamaan, joskin melkoisella vaivalla, tarvittavat poraukset ja jyrsinnät. Myös google on tässä vaiheessa ystävä ja kuvahaku antoikin hyvä laatuisia kuvia kitaran mitoista ja rakenteista. Tokihan alkuperäinen Gibsoni poikkeaa mitoiltaan kiinalaiseen(?) t-s-i settiin mutta kyllä näitä yhdistelemällä ja järkeä käyttämällä saadaan toimiva instrumentti.


Seuraavaksi onkin hyvä miettiä miten toteuttaa kanavat johdoille, varsinkin kaulan yläpuoliselta kytkimeltä tulevilta piuhoilta. Erillisellä kansipuulla tämä olisi toki helppoa jyrsiä suoraan runkoon, mutta täysin yhtenäiseen rakenteeseen saa hieman pähkäillä. Pari ideaa onkin jo, yksi vaihtoehto että jättää tremolo-kytkimen kokonaan pois mitä en kyllä mielellään tekisi. Katsotaan ja ihmetellään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti