sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Projekti Les Paul

Lähes 10 kuukautta on tullut pidettyä taukoa blogin suhteen, syynä lähinnä laiskuus. Alku vuoden työttömyys on remontin ohella avartanut myös puuntyöstön maailmaa. Remontti vaati kodin kiinteiden pintojen ohella muutosta myös huonekaluihin, näistä mainittakoon A-tikashyllyköt kasveille ja kirjoille, ikkunalaudat ja led-valopaneeli. Rautaiset tuotteetkaan eivät ole unohtunut ja näitä on päässyt koulun tiloihin valmistamaan aina tarpeen vaatiessa, ja tarvetta on kuluneitten kuukausien aikana lähes viikoittain. Kaikista näistä lisäilen tännekin kuvia pienen tarinan kera.

Mutta nyt viikonloppuna käynnistyi itselleni aivan erityinen projekti, kitara. Koska kyseessä ensimmäinen kitara, päädyin tähän valmistamaan kokonaan itse vain rungon ja esimerkiksi kaulan otan tilaamastani rakennussarjasta joka Thomannilla kustanti posteineen vain 111 €.
Harley Bentonin TSI-paketti https://www.thomann.de/fi/harley_benton_electric_guitar_kit_lpstyle.htm
Kitaran malliksi valitsin Les Paulin, tärkeimpänä syynä kannen kupera muoto jossa puun kuvio pääsisi kunnolla edukseen. Ja kitarasta tulee siis Les Paulin muotoinen, runko tulee olemaan umpipuinen eikä esikuvansa lailla kaksiosainen erillisestä puusta valmistetulla kannella. Painoa varmasti kertyy reilusti mutta tämä onkin testi ja halu pästä näkemään minkälainen suunnittelemastani rungon kuvioinnista tulee.

Amerikanpähkinä rimaa 19.5mmx19.5mm mittaan höylättynä
Valmistus alkoi luonnollisesti materiaalien hankinnalla jotka nekään eivät ole niitä yleisimpiä kitaran rakennuksessa, pähkinä ja tammi. Puut löytyivät Or tehtaanmyymälästä ja mittaansahauksen ja höyläyksen suoritti Puutyö A Rantanen erittäin huokeaan hintaan, kiitokset tästä. Lopuksi rimat pätkittiin 65mm pitkiksi tumpeiksi ja näitä tuli vähintäänkin erittäin paljon (laskujen mukaan tarve olisi 500 kappaleelle).
Pähkinä- ja tammitumppeja, säkillinen kumpaakin

Näistä se runko sitten pitäisi liimailla kasaan, ensi viikolla selviää mitä tuleman pitää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti