torstai 13. huhtikuuta 2017

Sängyn pääty

Pääsiäinen huilataan ja suunnitellaan kitaran seuraavia vaiheta joten laitetaan nyt jotain aiemmin rakennettua esille.

Vuoden vaihteessa aloitettu kämpän remontti vaati pintojen osalta myös hieman päivitystä irtokalusteisiin ja sängynpääty oli näistä ensimmäinen. Aikani netissä selattuani valmiita virityksiä niin päädyin näiden hintojen, laadun tai ulkonäön takia valmistamaan sen itse. Mikä ei haitannut yhtään sillä aikaahan työttömällä (ei toimettomalla) oli.

Sängynpääty olisi esteettinen osa makuuhuoneen uutta ilmettä ja käytännöllinenkin vielä. Sängyn tyynypäädyn seinä tapetoitiin joten sängynpääty myös suojaisi sitä tahattomilta ja tahallisilta hiertymiltä ja saumojen repimiseltä.


Idea päädyn mallille syntyi melko yllättäen ja nopean hahmotelman jälkeen piirsin tarkemmat kuvat Inventorilla jolla sai hieman kuvaa myös materiaalimenekistä. Itse materiaalina on rauta, 40x8 latta ja 12x12 tanko. Muotoilu hoidettiin mankeloimalla kylmänä poislukien päitten käppyrät. Kasaus pienillä hitseillä ja puhdistuksen jälkeen pari kerrosta valkoista miranolia.


Nyt saivat myös lähteä lattioilla pyörivät seinälle kuuluvat lukuvalot. Metrin mittaisella led-nauhalla toteutettin sekä luku- että tunnelmavalo, pienellä tilalla vieläpä. Hieman meinaa olla turhan kirkas mutta ehkä sen kanssa oppii elämään. Kuvasta poiketen virtajohto on nyt kiinnitetty päädyn alareunaan johtavan latan taakse ja katkaisija löytyy aivan "simpukan" tyvestä joten molemmat nukkujat pääsevät siihen hyvin käsiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti