keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Eristys

Ahjon rungon eristäminen oli odotettua helpompaa. Eristeenä on Varnialta tilattu 25 mm paksu keraminen villa jota tarvittiin kaksi kerrosta.

Villa kiedottiin putken ympärille joka määrittää samalla pesän halkaisijan. Putkien saatavuudesta johtuen pesän koko kasvoi suunnitellusta 120 millistä 135 milliin. Tämä oli myös etu sillä nyt rungon ja eristeen väliin ei tarvinnut lisätä bentoniittisavea vaan villa täytti tilan oikeastaan täydellisesti. Myös aikaa säästyi koska ei tarvitse odotella saven kuivumista.

Luonnollisesti myös luukut saivat eristyksen.

Villoihin puhkaistiin polttimien kohdille reiät 42 mm putkea apuna käyttäen ja hitsattiin halkaisijaltan 50 milliä paksut ja 80 mm pitkät polttimien runkoputket.


Puhaltimen virittely taas sen sijaan aiheutti tuhautuneisuutta. Puhallus puolen paineen vapautus venttiiliä hitsatessa ohut seinäinen rosteri alkoi vetelemään ja hankaloitti jo entuudestaan tiukka sovitteisen kannen kiinnitystä. Kaikki kuitenkin toimii nyt ja tällä kokoonpanolla pystyy jo testaamaan ahjon toimintaa. Kuitenkin tuntuu että tämän olisi voinut hoitaa paljon järkevämmin ts. käyttämällä huomattavasti pieni tehoisempaa puhallinta. Ehkä sen aika koittaa joskus ja tämän voi hyödyntää mahdollisesti tulevan hiiliahjon ilman lähteenä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti