sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Konevasaran maalaus

Esedun kuljetus porukka kävi haakemassa konevasaran Raviradantielle viime viikolla ja maalaus päiväksi valikoitui perjantai. Pohjatöitä ei paljon ollut; päärungon kevyt hionta ruosteesta ja puhdistus. Bilteman yläkannu ruisku suoriutui 1,7mm suuttimella hyvin uretaani-maalin levityksestä ja hyvien tilojen johdosta myöskää itse työ ei tuottanut vaikeuksia. Tummanvihreä on myös hyvin peittävä väri joten yksi ruiskutus kerta riitti. Kaikki liikkuvat- ja irto-osat tulivat vastaväri punaisella.





Ensi viikolla vasara kyyditetään kenties lopulliseen kohteeseensa Ristiinaan ja tarina tämän projektin osalta olisi sitten tässä. Se mihin projekteihin tämä kone tulee olemaan osallisena, saadaan varmasti juttua jatkossakin.

Konevasaran käyttöön olennaisena osana liittyy kuuma rauta. Jotta saataisiin kuumaa rautaa, tarvitaan ahjo jota aloitinkin kuluneella viikolla rakentelemaan. Torstaina ennen luukkujen sovitusta piti polttimille reiät. Ensimmäinen idea oli jyrsiä reiät 50 mm terällä joka osoittautui kuitenkin liian kuumoittavaksi työksi: pyöreän kappaleen rajallinen mahdollisuus kiinnitykseen aiheutti voimakasta värinää joten parhaaksi katsottiin vain jyrsiä pienet merkit rei'ille ja loput hoitaisi plasma-leikkuri.


 Saranan aihiot sorvattiin 28 mm akselista 15mm leveiksi ja saranatappina toimii M12 pultti.

 Luukut kohdistettiin käyttämällä 1,5mm levyä rakotulkkina jottei luukku tulisi aivan kiinni runkoon. Pientä hienosäätöä vaatii vielä saranoiden osalta mutta muuten kokonaisuudesta tuli siisti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti