perjantai 25. maaliskuuta 2016

Polttimet

Ahjon polttimien runkoja varten kävin hakemassa Ovetkarilta 42 mm rst-putkea joka sopii hyvin ahjoon hitsattavan tukiputken sisään. Koska polttimet tulevat ahjoon nähden hieman yläviistosta, ei ylimääräisiä kiinnityksiä tavita vaan ne kestävät paikoillaan omalla painollaan. Polttimia tulee kaksi erillistä jolloin toisen voi tarvittaessa ottaa kokonaan pois käytöstä.



Poltin on rakenteeltaan melko yksinkertainen. (1) Messinkinen suuttimen runko G1/4" ja G3/8" kierteillä, sisäreiässä M6 kierre suuttimelle. (2) Kaasusuutin, jonka virkaa hoitaa mig-virtasuutin joten suuttimen kokoa voi helposti vaihtaa (kuvassa 0,6 mm). (3) Suutinrungon kiinnityslaippa. (4) 10 mm nippa ilman tulolle. (5) 300 mm x 42 mm runkoputki. Toiseen päähän taottu kuristus joka estää liekin pääsyn runkoputkeen.


Hitsatut poltinputket ennen ja jälkeen peittauksen.

Ahtimen virkaa tulee hoitamaan Ekotorilta haetun pölynimurin moottori ohjauksineen.

Rosterinen ahtimen kotelo. Pohjassa 42 milllin imuputki johon voi tarvittaessa kiinnittää ilmansuodattimen. Irroitettavaan kanteen tulee kaikki hallintalaitteet sekä lähtevän ilman venttiili. En ole vielä testannut millä teholla ahdin puhaltaa pienimmillään mutta voi olla että jonkinlaisen varoventtiilin joutuu myös rakentamaan, polttimien tarvitsema ilma määrä kun on melko vähäinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti