tiistai 29. maaliskuuta 2016

Puhaltimen kytkennät

Pääsiäinen on ohi ja aamulla ensimmäisenä Hiflexille hakemaan ahjon kaasu- sekä ilmalinjaston komponentit. Vaikka itse ahjon rungon kustannukset ovat lähelle nollaa, on kaikista oheis sälästä kertynyt jo liki 150 €. Tähän sisältyy myös keraaminen eristysvilla joka oli sekin saapunut postiin päivällä.

Puhaltimen askartelu jatkui katkaisijoitten ja virtajohdon paikkojen sommittelulla. Tilaa ei ollut paljon mutta lopulta kaikki osat piirikorttia myöten löysivät paikkansa kannesta.


Kytkennät oli ok ja puhallin lähti pyörimään, vähän liiankin rajusti. Vaikka tehonsäätö oli minimissään, puhallus oli aivan liian kova polttimien tarpeisiin nähden. Kuvissa näkyvällä imuilman kuristimella saa hieman helpotettua asiaa mutta jotta vältyttäisiin moottorin palamiselta on puhallus puolelle tehtävä vastaava ratkaisu. Jos ulospuhallus on vieläkin liian kova, pitää moottoriin keksiä jokin sähköinen rajoitin. Ilma kulkee siis puhaltimelta polttimille palloventtiilin (sisähalkaisija n. 12mm) joten virtaus ei ole riittävä moottorin jäähtymisen kannalta.

Loppuun vielä kiitokset huoltomies Miikalle konsultoinnista kytkentöjen suhteen sekä muutamista sähköosista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti